Friday, 28 October 2011

Crazy with games 2#... Crysis


Take a tour (Graphics)


Assalamualaikum... hari ni, aku nak crite psal Crysis 1 pulak...
alright, aku pernah maen game ni kat cc je...


Features ~
  • Graphics (mmg real abes, x caye tngok vid atas tuh)
  • Variety of mode (suit)
  • Modern weapons (boleh diselenggara)
  • Realistic environment
  • Realistic physics



Features yang kat atas tuh, setakat yang aku ingat je lah...
BTW... crysis 2 sebenarnye dah lame kluar...saje je post bende nih... ~ ^^
That's all for now...

-credits-
-thnx and congratez to Crytek and EA(Electronic Arts)
-thnx to all readers (same ade loyal atau tidak) ~Peace YAW !~ ♥


-lampiran-







4 more information 'bout this game...
u can juz simply click here >>>http://en.wikipedia.org/wiki/Crysis<<<


Wednesday, 26 October 2011

Zapin, Breakdance, Tricking/Parkour...

assalamualaikum smue... peace yaw ! ~ Happy Deepavali ...


hari ni... perghh busy abes(xlhsngt) ... pagi on9 kejap... lepas tu siap2 teros pergi sekolah ... 

Buat ape pergi skolah mase Deepavali nih ? 1st, aku bukan orang India ... haha ! juz kidding ... sbnrnye aku pergi skolah sebab berlatih zapin ...

What ? haha ! ... jangan pandang sebelah orang mate ... aku masok zapin ni untok memartabatkan bangse Melayu ... lepas tu, kalau boleh nak 'master' semue jenis dance (besarbtolcite2) ... x tau nak cite ape lagi psal zapin nih ... yang penting memang bez lah...

.   .   .   .   .   .   .   .   .   .

lepas tuh... petang, dengan x makan nasi(xbalikrumah), aku pergi Taman Melewar... 

Buat ape seyh ? buat ape lagi ... mesti lah join member2 se'crew' aku training breakdance dengan tricking ... hahax, syok abes ... tadi kitorang banyak training tricking ... *orangtuh1, die dah pandai backflip beb ... give him an applause ... gempak wo0o ... lepas tuh ... aku baru try men loser flip(jadilhjugak) ngan double leg(xjadipon) ... *orangtuh2, die maen flare jep... haha !

Abes tuh, ko balik naek ape ? aku balik naek member2 yng sudi mnghantar... yeah !

thats all je lah kot... dah x tau nak tulis ape lagi...

-credits-
-abang amir (zapin tutor)
-special thnx to member2 crew saye yang sudi hantar balik (jimattambangbas)hahax
-to all readers...*peace ♥

-casts-
 Nazrul Firdaus sebagai *orang tuh1
Muhammad Fahim sebagai *orang tuh2

-attachment(lampiran)-

Backflip


Double leg



Flare

Monday, 24 October 2011

Thnx to her ~

assalamualaikum, smue


ade orang tuh, puji + kutok lbeyh nmpak... juz kidding ~

adoi... i was speechless dan tngan aku x tertaip... sebab die promote blog aku dan kate aku comel... ahaha ~ pape pn thnx sbb...

  • tlong promote blog aku yang x bez nih
  •  wish congratez 
  • puji aku...(blushingabesnih) ~


die jeles sebab orang cakap aku comel... meh aku puji die pulak... 'Fifi, ko comel lah' ahaha ~ 

pasal 'reward'... hmph... tngok lh dulu macam mne...yang penting msti ade punye lh...(haaa...sukelahtu)~


it's time 4 me to say my piece...
I mean time 4 me to promote her blog...
rajin2 lh p visit blog die


-credits-
special thnx to her...

-bloopers-
seseorang: hamboi, tau lh dah reti men blog... skrang dh men blog to blog plak eh...
Me: ahaha... no komen

Crazy with games 1#...[P.R.O.T.O.T.Y.P.E.]

Enjoy lah video ni [prototype + the animal I have become = Extreme Crazy Awesomeness]



Prototype... arrgggghhh ! so cool like YEAH ! pernah maen ke tak ? of course lah pernah (yelah,akumaenkatlappyabang) lolx...



Features yang aku suke pasal game nih ~
  • cara main character die pakai
  • various shapeshifter (main character)
  • mind blowing graphics (so real but not the best)
  • sad + crazy storyline
  • ade berkaitan ngan Sains & zombies
  • destroyable environment

bnyak lagi kot ~ haha
kepade korang yang suke gaming... try lah game nih...
17 tahun ke atas adalah dinasihatkan (akuponbawahumor)...ahaha

lagi 1... x sabo siot nak tnggu [PROTOTYPE]2 keluar... 2012 kot ~ lame lagi...
tngok trailer die macam gempak + character baru... ape2 je lh...
thats all for now



  -credits-
  • special thnx and congratez to Activision dan Radical Entertainment sebab brjaye hasilkan game macam ni...
  • and thnx to all readers kerana sanggup membazer mase untok bace blog aku yang bosan nih...

-lampiran-




4 more information 'bout this game, please visit here...

i mean here ! >>> http://en.wikipedia.org/wiki/Prototype_(video_game) <<<



.   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .

    Sunday, 23 October 2011

    Go0d Luck ~ bro

    • hmph... 1st of all... nak ckp sory sebab x datang twd(taekwondo) tadi... 
    • bkan ape... pergi melawat abng kot~... die dah nak exam, so kene bagi semangat... plus, dah lame x jumpe die... rindu plak...
    • about him... die semakin cool... banyak bende(ilmu) aku dapat dari die wlaupun x smpai 1 hari bersme... *bende tu termsoklah guitar, hubungan brsme kawan2(coverversion) dan pc and lappy~ then, die cakap... better aku x yah luahkan perasaan kt orang yg aku ske, sebab mungkin rase kasih akan brkurang... better keep it secret dan mnyayanginya dengan ikhlas... brserah kepade Allah SWT kerana Allah SWT maha mngetahui tentang jodoh kite... ~
    • 'bout our relationship... kite semakin rapat... i'm so glad... ~ 
    • huh... that's all... x tau nk taip ape lgi... otak blank ~~~ maybe pnat brjalan jaoh kot(xdelhjaohsngt)... ahaha



    -credits-
    *special thnx to my father(bawak kete dll) and mother(masak dll)
    *adik-beradik yg buat bsing dlam kete
    *to all readers ~~~

    -the end-
    *sory sbb copy-edit-paste post ni dri status FB...mls nak taip balik... plus, ni post prtame...lolx
    *thnx to Ana Fatiha(ID FB die) sbb mngsyorkan aku wat blog... ahaha