Saturday, 26 November 2011

I'm sorry ~ (to all readers/followers/blogwalkers)

Assalamualaikum ~ yaw !
I'm sorry 100x ... kalau aku 'ter'buat korang wondering (pasal cursor kat blog aku nih) ~
sepatutnye aku post bende ni awal2 ~


sebenarnye ... die ni Auron ~ watak dari Final Fantasy X (10) ~ 

die ni tersangat laaah cool ... walaupun sebesar mane masalah, die handle dengan tenang ... (ayat x leh blaa) LOL ~ ayat die macam ni 'That's how it's done!' ~ antare ayat yang paling aku suke 'This is your story, and it's begin here' die ucap bende ni kat Tidus (watak utama) mase opening game ni ~

ok2 ... better aku stop ~
p/s = sorry klau aku mrepek ~

-credits-
-special thnx to all readers/followers

-lampiran-
Cool ~ eh ...

Ayat die kalau nak lawan musuh ~

Tidus ~






Wednesday, 23 November 2011

Like brother like little brother ... LAWL !

Assalamualaikum ~ Yaw !
Malam2 camgini tak de wat pape sangat bosan ~ so, aku browse pc ni ...
tetibe plak terjumpe sesuatu ...

guess what ?!
aku jumpe gambar2 adek aku ber'chicken dance' ... HAHA !
so, hape lagi ... aku teros dapat idea nak wat post ni ...
aku pon tak sangke die tetibe kene chicken dance mase 'Hari Kecemerlangan' ... kesian deyh ...

kalau dulu aku sebok cerite pasal bboy je ~ malam nih ... nah amek kau chicken dance sebijik ...
Oops ... lupe pulak nak introduce adek aku ... name die Muhammad Amaluddin ... name gelaran die Muaz ~
umor die 4 tahon ... die ni suke ikot ape yang aku buat ... tapi die ngan aku memang lain sama sekali ... die ni gediksss sikit ~ (okay baek aku stop ... nanti over plak kutok die) ahaha !

that's all for now ~ dah tak de idea nak tulis ape ...
chaaaauuuu ~~~

-Credits-
-Special thnx to sape2 yang letak gambar Muaz dalam pc ni ...
-To all my beloved readers ... ^^

-Casts-
-Muhammad Amaluddin(Muaz)
LAWL

-Lampiran-
~ wuuuuuu ~ Hahhah ! (Muaz yang belah kanan tu)


baju besaaa ~

Tuesday, 15 November 2011

Lagu yang aku layan 2# and 3# ... Everything & I'm Living The Good Life

~ Assalamualaikum ~
Yaw !

1st of all, nak cakap sory sangat2 sebab dah lame x update blog ni ~
kenape, ek ? sebab aku busy sangat2 ~ btw, aku memang 'down' gile ...
kau busy ape je ? errr ... dancing kot ~ hehe ...


^^^ sebab aku down ... aku layan lagu ni ^^^


sekarang dah okay dah ... alhamdulillah sebab member baek aku on9 ...
 so, aku cerite problems aku kat die ...
lagi satu ... aku nak cakap sory kat die for those 'fake' smiles ~
: )) (yng ni real)


lagu ni plak ... memang banyak tolong 'cheering up my day'


-credits-
-special thnx to her sebab buat 'part' yang boleh kate sedih untuk crite aku ... ^^
(setiap crite msti ade part sedih kan) HAHA ! x leh blah
-thnx to my friends that willing me to lend their shoulder
-thnx to chester see for cheering up my day by his amazing songs

p/s : kalau korang terpikat ngan chester see ... leh tengok2 channel die kat youtube ~
lagu die ... overall = cool ... die ni bukan lah penyanyi popular macam kat tv ... die hanye boleh dikatakan celebrity youtube sahaje ...
CLICK HERE >>> http://www.youtube.com/user/chestersee <<< CLICK HERE




Wednesday, 2 November 2011

hari ni memang 'PACK' abes !

Assalamualaikum ~ pembuka bicara



layan lagu lame ~ haha !

kenape tetibe ko layan lagu ni ? haha ! tu lah kau, sape suroh x dtang skolah aku ... kan dah x tau crite ...
juz kidding ! sebenarnye, tadi cikgu tuh ade bwat segmen bahase inggeris ~ bez abesss ...
lagu ni lah yang jadi bahan utame segmen nih ... 1st kene layan lagu ni, lepas tu kene catch 'segale bagai' perkataan yang terkandung dlam lirik lagu ni, then tulis kat kertas ... hancur seyh ~ bnyak gile x dapat tulis ... dah la aku ni pekak sikit ~ haha !


lepas tu, kitorang maen 'treasure hunt'(brang masak) berkumpulan ... sounds funny, eh(isn't it) ? tapi ni memang part yang aku paling suke(hari ni) ~ haha !
sebab ape ? errr ... sebab dapat berlari kesana-kemari mencari 'treasure' dengan member2 ... lepas tu kan, betol2 mencabar dan enjoy gile ! lepas tu buat persembahan(4 a while) yang mlambangkan imej group kite ~ part ni memang yang paling membuatkan aku bengang sebab aku jadi 'masterchef' (blushingabesnih) ... kalau jadi masterchief tu cool lah gak kan ... hahax




petang plak, latih choral speaking (3RK1) ... bersyukurlah sebab ade akak yang pro dan penoh pengalaman tu ajar kitorang ... banyak bende yang kitorang belajar ... x tau nak citer ape lagi pasal 'speaking' nih ...


lepas choral ... macam biase lh ... zapin ...haha !

that's all 4 now ! peace yaw !~


-credits-
special thnx to :
-teacher Rozana
-my fellow friends for completing my day today (terharu aku) :')
-'akak conductor' terbaek Batu Pahat (aku lupe nme die)


-casts-
budak Hot Chilly Peppers(mygroup):
-Me myself
-Hasif
-Kimi (yang buat idea 'masterchef')
-Syairah
-Sue
-Amira
-Najlah
-Engku Fatin
-Haazimah


Friday, 28 October 2011

Crazy with games 2#... Crysis


Take a tour (Graphics)


Assalamualaikum... hari ni, aku nak crite psal Crysis 1 pulak...
alright, aku pernah maen game ni kat cc je...


Features ~
  • Graphics (mmg real abes, x caye tngok vid atas tuh)
  • Variety of mode (suit)
  • Modern weapons (boleh diselenggara)
  • Realistic environment
  • Realistic physics



Features yang kat atas tuh, setakat yang aku ingat je lah...
BTW... crysis 2 sebenarnye dah lame kluar...saje je post bende nih... ~ ^^
That's all for now...

-credits-
-thnx and congratez to Crytek and EA(Electronic Arts)
-thnx to all readers (same ade loyal atau tidak) ~Peace YAW !~ ♥


-lampiran-







4 more information 'bout this game...
u can juz simply click here >>>http://en.wikipedia.org/wiki/Crysis<<<


Wednesday, 26 October 2011

Zapin, Breakdance, Tricking/Parkour...

assalamualaikum smue... peace yaw ! ~ Happy Deepavali ...


hari ni... perghh busy abes(xlhsngt) ... pagi on9 kejap... lepas tu siap2 teros pergi sekolah ... 

Buat ape pergi skolah mase Deepavali nih ? 1st, aku bukan orang India ... haha ! juz kidding ... sbnrnye aku pergi skolah sebab berlatih zapin ...

What ? haha ! ... jangan pandang sebelah orang mate ... aku masok zapin ni untok memartabatkan bangse Melayu ... lepas tu, kalau boleh nak 'master' semue jenis dance (besarbtolcite2) ... x tau nak cite ape lagi psal zapin nih ... yang penting memang bez lah...

.   .   .   .   .   .   .   .   .   .

lepas tuh... petang, dengan x makan nasi(xbalikrumah), aku pergi Taman Melewar... 

Buat ape seyh ? buat ape lagi ... mesti lah join member2 se'crew' aku training breakdance dengan tricking ... hahax, syok abes ... tadi kitorang banyak training tricking ... *orangtuh1, die dah pandai backflip beb ... give him an applause ... gempak wo0o ... lepas tuh ... aku baru try men loser flip(jadilhjugak) ngan double leg(xjadipon) ... *orangtuh2, die maen flare jep... haha !

Abes tuh, ko balik naek ape ? aku balik naek member2 yng sudi mnghantar... yeah !

thats all je lah kot... dah x tau nak tulis ape lagi...

-credits-
-abang amir (zapin tutor)
-special thnx to member2 crew saye yang sudi hantar balik (jimattambangbas)hahax
-to all readers...*peace ♥

-casts-
 Nazrul Firdaus sebagai *orang tuh1
Muhammad Fahim sebagai *orang tuh2

-attachment(lampiran)-

Backflip


Double leg



Flare